Andelslandsbyen Nyvang

– Støtte til rollespil sammen med Brorfelde

Andelslandsbyen Nyvang vil med naturfaglig sparring fra Brorfelde Observatorium udvikle et tværfagligt rollespil med nye formidlingsgreb til et årligt arrangement til grupper og lejrskoleforløb til skoler. Målet er at udvikle et tilbud, der kan udvide Andelslandsbyens målgruppe og besøg fra turister og at finde en ramme for, hvordan fremtidige formidlingsprojekter med samarbejdende kulturinstitutioner i Holbæk skal udvikles.

Rollespillet er formidling om den kolde krig og livet i 1950’erne i en landsby, men iscenesat som et fiktivt science fiction mysterium, hvor de besøgende og skoleklasser er aktive medspillere. Rollespillets aktiviteter foregår i Andelslandsbyen Nyvang, mens de hos Brorfelde Observatorium skal løse opgaver, og viden, de får fra deres aktiviteter, skal de bruge til at opklare mysteriet. Andelslandsbyen Nyvang står for den historiske kontekst, rollespillets ramme, indhold og rød tråd mellem historie og naturvidenskab for at give et unikt og tværfagligt indblik i 1950’ernes liv og videnskab. Imens bidrager Brorfelde Observatorium med fysiske faciliteter, naturvidenskabelig sparring og egne aktiviteter. Målet er, at gæsterne lærer om livet efter krigen i en tid, hvor frygten for fremtiden var stor, og hvor udviklingen inden for naturvidenskab – atomkraft og rumkapløb – skabte en usikkerhed og frygt for det ukendte. Det får de en viden om ved at være aktive i rollespillet – gå på opdagelse i landsbyen, løse opgaver, lytte til radioen, læse avisen eller tage kontakt til landsbyens beboere. Opgaverne har rødder i virkelige fortællinger om personer, hændelser og litteratur fra tiden for at få et indblik i datidens tanker. Målet er, at gæsternes oplevelser og aktiviteter i rollespillet lægger op til en diskussion om samfundets tilstand, og hvordan det afspejles i litteraturen og nyhedsmedier og ud fra deres oplevelser vil de kunne reflektere over de trusler, samfundstilstande, teknologisk udvikling, der omgiver os i dag.

Rollespillet afvikles sideløbende hos Andelslandsbyen Nyvang og Brorfelde Observatorium, hvor Andelslandsbyen Nyvang formidler 1950’ernes dagligdag og samfund via et brugerinddragende rollespil i egne historiske bygninger, og Brorfelde Observatorium i egne faciliteter fra 1950’erne klæder gæsterne videnskabeligt på. På den måde kan de besøgende få fornemmelsen af livet i en landsby og bruge viden fra Brorfelde til at løse mysteriet i landsbyen. Nemlig – Hvad er det, der ligger på marken? Er det fra rummet? Er det militærets nye eksperimenter? Er det farligt? Hvad nu hvis der er rumbakterier? Hvor er husmanden?

Rollespillet fokuserer på en aktiv genstandshåndtering blandt de besøgende, og rammen inspireres af begrebet ”Gamification”, hvor der tilføres en storyline og konkrete publikumsaktiviteter til formidlingen. ”Gamification” og rollespillets gentandshåndtering er med til at konkretisere historiske begivenheder, så historien bliver håndgribelig og fortællinger og pointer fra historien visualiseres. Aktiviteterne og den kropslige kontakt med historien gør, at historien huskes og kan åbne for en dialog blandt de besøgende. Og det er et mål, Andelslandsbyen Nyvang ønsker at nå i levendegørelsen af historie

Støttebeløb:

370.467 kr.

Kommune:

Holbæk

Projektholder:

Andelslandsbyen Nyvang

Næste ansøgningsdato 27.1

To ansøgningsfrister i 2022: 27. januar og 28. april. Gå i gang i god tid og søg vejledning hos koordinatorerne.

Få overblik over processen

Der er mange formelle krav til, hvordan du søger, dokumenterer og får udbetalt støtte.

Søg tilskud

Ansøgningen laves i et digitalt ansøgningssystem. Sæt dig godt ind i det på forhånd.

Lad dig inspirere af vores mange projekter

Få hjælp i ansøgningsprocessen

Vores koordinatorer er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for konkret vejledning om ansøgningsprocessen eller sparring til din projektidé. Det er gratis at få vejledning.

Inden du kontakter os, opfordrer vi dig til at have læst vores udviklingsstrategi og vejledningen om tilskud fra LAG-midler, da de danner rammen for vores arbejde.

Michella Schack

Michella Schack

Sekretariatsleder

Tlf: 42 47 00 58

Alle hverdage
8.30-15.00

Stig Andersen

Stig Andersen

Koordinator

Tlf: 30 45 93 91

Alle hverdage
8.30-15.00