Egholm Museum

– Støtte til formidling af 2. verdenskrig

Egholm Slot har en privat og meget unik samling gennem 50 år fra 2. verdenskrig, der bl.a. udstiller køreklar kampvogn T34, et komplet Draken jagerfly fra det danske forsvar, komplette nedkastnings containere, over 100 mannequiner med originale uniformer, over 650 våben, en bunker inkl. originalt inventar, flere gamle militærkøretøjer fra 2. verdenskrig samt en western afdeling.

Det har i mange år været en drøm, at kunne udstille denne samling, så Egholm Museum blev en realitet i 2012, og har til formål at formidle og bevare historien om 2. verdenskrig og våbenhistorie i almindelighed.

Vi har siden 2012, indsamlet erfaring for hvordan vi bedst muligt videreformidler vort museum. Vi har i dag kun én fultidsansat med viden til at fortælle/guide vort stadigt stigende antal kunder. Gæster bliver ved en personlig rundvisning vist rundt i kronologisk nummerorden. Det er derfor nødvendigt med audioguides, der kan give frihed til at gå rundt på museet og få informationerne leveret i vilkårlig rækkefølge og efter behov. Denne audioguide kan formidle informationer på flere sprog. Vi har allerede tyske, spanske, franske, engelske, norske og svenske turister, men vi har pt. ikke de sprogmæssige færdigheder til at kunne formidle informationerne til de udenlandske gæster.

Vi ønsker derfor at lave en audioguide på engelsk, tysk og dansk. Audioguiden vil kunne give et mere fleksibelt og flydende flow i gæsterne når de kommer uanmeldt – frem for at skulle samle hold. I år forventes ca 4000 besøgende. Vort mål er 10.000 besøgende årligt.

Støttebeløb:

68.320 kr.

Kommune:

Lejre

Projektholder:

Egholm Museum

Næste ansøgningsdato 27.1

To ansøgningsfrister i 2022: 27. januar og 28. april. Gå i gang i god tid og søg vejledning hos koordinatorerne.

Få overblik over processen

Der er mange formelle krav til, hvordan du søger, dokumenterer og får udbetalt støtte.

Søg tilskud

Ansøgningen laves i et digitalt ansøgningssystem. Sæt dig godt ind i det på forhånd.

Lad dig inspirere af vores mange projekter

Få hjælp i ansøgningsprocessen

Vores koordinatorer er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for konkret vejledning om ansøgningsprocessen eller sparring til din projektidé. Det er gratis at få vejledning.

Inden du kontakter os, opfordrer vi dig til at have læst vores udviklingsstrategi og vejledningen om tilskud fra LAG-midler, da de danner rammen for vores arbejde.

Michella Schack

Michella Schack

Sekretariatsleder

Tlf: 42 47 00 58

Alle hverdage
8.30-15.00

Stig Andersen

Stig Andersen

Koordinator

Tlf: 30 45 93 91

Alle hverdage
8.30-15.00